Hoe het ooit begon…
Hoe is Zuiver ooit ontstaan? Nely neemt jullie in een notendop mee in het verhaal van Zuiver Joure.
Marten en ik hebben jarenlang ervaring in de horeca. We hebben in meerdere horecazaken samengewerkt. De ambitie om samen een restaurant te beginnen, hebben we altijd al gehad.
Marten heeft van jongs af aan passie voor het vak en staat al sinds zijn 13e in de keuken. Zijn liefde voor de culinaire sector uit zich in het bedenken van unieke gerechten welke alle zintuigen aanspreken.
Ik ben afgestudeerd als allround schoonheidsspecialiste en heb veel gewerkt in salons. Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor de horeca, omdat ik het vak heel interessant vind en het heel leuk vind om met mensen om te gaan.
‘De ambitie om samen een restaurant te beginnen, hebben we altijd al gehad.’
Marten en ik hebben veel in Harlingen gewerkt en zo zijn we ook op Vlieland beland bij Restaurant Zuiver Vlieland. Na anderhalf jaar op het prachtige eiland hadden wij weer zin om aan de vaste wal te gaan werken, het liefst iets voor onszelf. De eigenaren van Zuiver Vlieland hebben ons geholpen om onze droom in Joure te realiseren. Het heeft dezelfde naam en hetzelfde concept, maar het is wel echt van ons. Eindelijk ons eigen restaurant.
Nu bijna vier jaar verder zijn wij nog steeds heel erg blij dat wij toen die uitdaging aan zijn gegaan. En met succes!