Wat is je voor en achternaam? Functie?
Mijn naam is Djurre van der Woude en ik werk als gastheer bij restaurant Zuiver in Joure.
Achtergrond, carrière
Na een aantal bijbaantjes ben ik 7 jaar geleden begonnen bij restaurant de Vrijheid in Grou om te kijken of in de horeca werken iets was wat bij mij zou passen. Al redelijk snel was ik ervan overtuigd dat dit het werk is waar ik mij verder in wilde ontwikkelen en ben ik gestart met de opleiding MOH (manager ondernemer horeca) bij het Friesland College in Leeuwarden. Via deze opleiding heb ik stagegelopen en mogen werken bij Zuiver Vlieland. Zo ben ik in contact gekomen met Marten en Nely en werk ik nu in Joure.
Wat maakt het beroep zo mooi?
Voor mij is dat mijn interesse in gerechten, de smaken, de wijn en spijs combinatie, maar ook de dankbaarheid van gasten en dat zij meer dan tevreden naar huis gaan. We zeggen bij Zuiver ook altijd, we verkopen geen eten, we verkopen een beleving.
Wat is je favoriete gerecht?
Dit vind ik een lastige vraag, want eigenlijk waardeer ik veel, vooral lokaal en seizoensgebonden gerechten. Wel blijft mij het coquille gerecht het meest bij. Op de OFYR hadden we dit bereid in de schelp met daarbij bleekselderij en een saus van de coquille. Hierbij serveerden we een pinotage rosé van Aaldering.
Waarom zouden gasten juist een bezoekje moeten brengen aan Restaurant Zuiver-Joure
Voor een mooie culinaire avond met fijne gerechten, goede wijnen en de beste service. Daarnaast het concept, geen menukaart. Er hoeft dus niet te worden nagedacht of om een keuze te maken wat te eten. Daarnaast ervaar je de combinaties van smaken die je wellicht anders zelf nooit zou kiezen.
Wat kenmerkt Zuiver-Joure
Zuiver is een bedrijf met een relatief jong team en dat straalt het ook uit. De zaak is hip, gerechten zijn modern en zo ook de service. Een voorbeeld hiervan is dat de bediening spijkerstof overalls dragen. Verder kun je bijzondere combinaties in een gerecht verwachten zoals entrecote met jus van langoustine.
Wat wilt u verder nog kwijt over bijvoorbeeld vrijetijdsbesteding etc.
Met regelmaat sport ik in de sportschool voor mijn conditie en houding. Op het water zijn, voetballen, tennis en naar wedstrijden van Heerenveen gaan, doe ik ook graag. In september ga ik graag wijngebieden in Europa bezoeken. Daarnaast ga ik graag uiteten of kun je mij op een terras vinden te genieten van een mooi glas wijn en dat doe ik graag samen met vrienden of familie.
[Bron: Fryslân Culinair]