Wij zitten er weer bij! Trots!
Heel blij zijn we dat we voor het derde jaar zijn opgenomen in de Lekker500, met ook dit jaar een recensie waar wij heel trots op zijn!
Hieronder leest u de recensie:
“Gelegen in hartje Friesland en gevestigd in een prachtig oud pand uit 1799. Marten Haga en Nely Smit hebben hier hun droom waargemaakt en zijn een duurzaam concept gestart. Er is geen menukaart, om de voorraden klein te kunnen houden en te werken met het aanbod van de dag met zo mogelijk afval. Je eet hier dus letterlijk wat de pot schaft. Wees echter gerust, die pot bestaat uit voortreffelijke gerechten, hoog op smaak en uiterst gebalanceerd. De vrolijke in grijze overal geklede bediening brengt al snel knapperig huisgemaakt desem- en meergranenbrood met zeezout, bourgondische roomboter, balsamico en olijfolie. Amuses volgen waaronder een cakeje van gerookte amandelen met crème van rode biet en uien. Dat smaakt veelbelovend. Als voorgerecht gemarineerde ceviche en tartaar van yellowtail kingfish met geroosterde meloen en een crème van jalapeno pepers. Samen met de niet heel royaal geschonken sauvignon blanc, 2020, Mantel Blanco, Rueda, Spanje, een zeer mooie smaakervaring. Het verrassingsmenu gaat verder met gegrilde runder entrecote, afgetopt met gebakken kaantjes, garnituur van sjalottencrème en gestoofde paddenstoelen. Aan tafel wordt er een krachtige saus van garam masala bij geschonken en het gerecht wordt royaal bedekt met vers geschaafde truffel. Mooie cuisson met heerlijke garnituren. Het dessert is gewaagd maar grandioos: abrikoos met ijs van zoete aardappel, een quenelle van pastinaak en karamelsaus van aardpeer. Daarbij een mooie Pacherenc du Vic-Bilh 2016, Gascogne. De sfeer is relaxed, het menu wordt in een prettig tempo geserveerd en alles is zeer betaalbaar. Fijn!”